Saturday, June 2, 2012

Retete retete culinare: Tarta rapida cu prune

Ingrediente pentru Tarta rapida cu prune
1 bucata aluat foietaj (20 x 10 cm)
3 prune
1 plic zahar vanilat
1-2 linguri praline
Sos cu rom
2 linguri smantana (acra)
1/2 lingura zahar pudra vanilat (sau dupa gust)
1 lingura rom
Portii: 1
Preparare
Se taie o bucata de aluat foietaj la dimensiunea de 10 x 20cm. Se taie o bordura pentru ea (vezi poza 1). Marginile primei foi se ung cu putina apa. Se aseaza bordura deasupra. Se unge si bordura cu putina apa.
Prunele taiate in 4 se aseaza in centrul foii. Se presara praline deasupra, insistand mai ales in zona bordurii (sa fie frumos acoperita). Se presara zahar vanilat deasupra.
Se da la cuptor, la 200C pentru 15-20 minute.
In acest timp preparam sosul: amestecam bine smantana cu zaharul pudra si rom.
Tarta calduta se serveste cu sos din belsug si extra praline presarate deasupra.

No comments:

Post a Comment