Saturday, June 2, 2012

Retete retete culinare: Chec cu somon afumat

Ingrediente pentru Chec cu somon afumat
6 oua
360 gr faina alba
1 pliculet praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru macinat
200 gr smantana acra
12 linguri ulei floarea soarelui + 4 lingura ulei nuca
200 gr somon afumat
150 gr cascaval razuit (poate fi afumat)
1/2 legatura marar
1 lingura cu varf parmezan razuit
1 cub unt + 2 linguri faina (pentru tava)
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
Preparare
Bateti bine ouale cu mixerul pana devin spumoase (cca 2 minute).
Adaugati faina, sarea, piperul si praful de copt (cernute impreuna in prealabil) si continuati sa mixati 30 secunde.
Adaugati smantana si uleiul si mixati iar 1 minut.
Adaugati somonul taiat cubulete, cascavalul razuit si mararul tocat, de data asta amestecand cu lingura.
Ungeti cu unt o tava de chec (12cm x 30cm) si tapetati-o cu faina. Turnati alatul in ea si nivelati-l. Presarati deasupra parmezanul.
* eu am facut doar 1/2 de portie si am folosit tava de 12x30 cm, astfel checul din poza nu este asa inalt cum iese din intreaga portie; timpul de coacere pentru 1/2 de portie a fost de 35 minute
Dati la cuptor la 180C pentru cca 1 ora. Faceti un test cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca e gata.
Lasati checul sa se raceasca si scoateti-l din tava.

No comments:

Post a Comment